Proffsverktyg som du inte kan vara utan i verkstaden

Du kan vara den mest kompetenta mekanikern i världen, men har du inte rätt utrustning i din verkstad kan detta vara ett stort hinder. Bland annat kan du behöva avvisa vissa typer av uppdrag eller slösa onödigt med tid vid varje arbete. Men det finns en mängd redskap, alltifrån lyftutrustning, kätting till gaffellänk. I den här artikeln har vi sammanfattat de som du inte kan vara utan av i verkstaden!

Viktiga verktyg

Från lyftkranar och skensystem, lösa lyftutrustning industri till specialbyggd toppögla. Det finns många viktiga verktyg till verkstaden! Nedanför finner du listan över några redskap som du behöver.

  • Kätting – Kätting hjälper dig med mycket och kommer i olika typer, såsom en lyftkätting. Bland annat kätting hjälpa dig med avspärrning, lyft och upphängning.
  • Lyftögla – Dessa fungerar som en förankringspunkt för fallskyddsutrustningar. Även här finns det olika varianter, speciellt när det kommer till vikten. Exempelvis klarar en lyftögla m16 av 4000 kg jämfört med en lyftögla m6 som endast klarar av 400 kg.
  • Lyftkrok – Ett verktyg som är frågeteckenformad som du kan använda för att fästa tunga föremål i kedjor eller rep för att lyfta dem.
  • Schakel – Är en bygel med inskruvad eller inträdd bult som hjälper dig koppla till kättingar, block, vajrar och dylikt.

Att tänka på innan du köper verktyg

Ett viktigt tips är att göra en lista över de sakerna som du behöver. Varför är det så viktigt? Det är viktigt att utvärdera sak efter sak och ställa dig frågan hur du kommer använda det verktyget, så att du får en genomtänkt lista över de verktygen som din verkstad behöver. Det andra tipset är att köpa kvalitetsutrustning. När det kommer till redskapen i din verkstad vill du inte bara gå på lågt pris då dessa redskapen generellt har lägre kvalitet och hållbarhet. Dyrare redskap med högre kvalitet tenderar att ge dig både bättre garantier och hållbarhet – vilket sparar dig pengar genom tiden!

Lämna en kommentar