Egen el med hjälp av solceller

Med solceller på taket producerar du egen el så att du kan bli mer eller mindre självförsörjande.

Vad är solceller?

När solcellerna blir träffade av solljus uppstår elektrisk spänning i cellen. Efter det tas laddningen upp av metallkontakter och det bildas likström. Eftersom varje solcell endast kan ta upp en liten mängd ström seriekopplar man solcellerna till solpaneler. Så när du hör ordet ”solceller” så syftar det egentligen på hela solpanelen. För att du ska kunna använda elen i ditt hus eller fastighet finns en växelriktare som omvandlar likströmmen till växelström. En elektriker stockholm hjälper dig snabbt med installationen

Fördelar med solceller

Det finns flera fördelar med att använda sig av solenergi. Det är både miljövänligt, säkert och väldigt ekonomiskt.

En ekonomisk investering

En fastighet kan i vissa fall vara självförsörjande på el via sina solceller men det allra vanligaste är att solcellerna är ett komplement till vanlig el. Produktionen av solel varierar dock under året och är som störst mellan mars och oktober. I snitt omvandlar solceller cirka 10 – 15 procent av solenergin till el. Men om du väljer att installera solceller kan du få en lägre totalkostnad redan första månaden. Ytterligare en stor fördel med solpaneler är att du inte blir påverkad av stigande elpriser.

Lång livslängd

Solceller har en lång livslängd och är dessutom i stort sett underhållsfria. KNG El använder sig dessutom av så kallade LG NeOn paneler, vilket gör att du efter 25 år fortfarande har kvar 90% av effekten. Genomsnittstiden på solpaneler ligger på ca 80 %.

Elektriker Solna

KNG El & Installation AB startade sin verksamhet 2017 i Solna, Stockholm. De utvecklar och utför elinstallationer. KNG El använder sig av produkter av bästa kvalitet och har kunden i fokus i allt de gör. De utför arbeten i alla typer av fastigheter och jobbar i hela Stockholmsområdet med omnejd. Så vill du ha hjälp med någon form av elinstallation eller är intresserad av solceller på taket, kontakta gärna KNG El så hjälper de dig.

Publicerat den
Kategoriserat som hus % hem

Lämna en kommentar