Dags att bygga en lekstuga till barnen

Om du har barn som börjar komma upp i lek-ålder kan det vara dags att bygga en lekstuga. Lekstugor är ett utmärkt komplement på tomten eller gården där barnen kan få sitt egna lilla krypin. Dessutom får de möjligheten att vistas ute i den friska luften.

Att bygga en lekstuga är inte komplicerat om du använder dig av korrekt material och tillvägagångssätt.

Att planera arbetet

Till en början är det viktigt att ha ett hum om lekstugans storlek och omfattning. Tänk ut en passande plats på er tomt eller gård och mät upp ytan. Därefter är det dags att börja skissa på lekstugan. Om du är erfaren med större byggprojekt så kan du använda en programvara för att upprätta skissen snabbare. Givetvis går det dock även bra att skissa för hand. Se till att vara noggrann med mått och skala. Att använda en limfogskiva ek underlättar arbetet och ger ett snyggt slutresultat.

Att hitta det rätta materialet

Nästa steg består såklart av att välja material. Ett bra alternativ för byggen som en lekstuga är kl trä, även kallat korslimmat trä. Kl-trä är ett material som är extra tåligt och kan användas från allt till mindre projekt som en lekstuga till större projekt. Limfogskiva kan också vara ett bra alternativ till kl-trä. Limfog består av olika träslag som är ihoppressade tätt och är både tåligt och flexibelt. Tänk att även kl-trä (korslimmat trä) kan vara ett bra byggmaterial till din lekstuga.

Sätt i gång med byggandet

När du valt materialet du ska använda och införskaffat detta är det bara att sätt igång med byggandet. Se till att ha en flexibel tidsplan och påbörja inte bygget under vinterhalvåret. Ett alternativ kan vara att bygga själva lekstugan i ett garage. På så vis undviker du dåligt väder, fukt, väta och kyla under processen. Då blir det lättare att vara noggrann och ta den tiden som krävs för att genomföra ett snyggt och kvalitativt bygge! Har du inte råd med finare träslag som ek kan du självklart också använda limfog ask eller något annat vanligare träslag.

Publicerat den
Kategoriserat som hus % hem

Lämna en kommentar