3 fördelar med elektriska fordon

Börjar det bli dags att köpa in nya fordon till arbetsplatsen? Då finns det många alternativ att välja mellan! Det första valet som ska göras är om de nya fordonen ska vara bensindrivna, eller eldrivna. Om man som företag vill främja miljön är det egentligen inte ett svårt val, el är alltid bättre. Men ibland kan det vara mer lockande med bensindrivna fordon då det kanske tillhandahåller fler hästkrafter, eller presterar bättre för ändamålet. Det kan vara svårt att göra ett miljömedvetet val vid köp av nya fordon, vilket är varför vi har skapat en lista på tre fördelar med elektriska fordon.

  1. Främjar miljön

Det har sagt förut men det tål att sägas igen – ett fossilfritt fordon är alltid bättre för miljön än ett bensindrivet. Det minskar CO2 utsläppen med över 80%, vilket är en väldigt hög andel. Om man värnar om miljön är det absolut värt att tänka över sitt val av fordon, och istället satsa på att köpa in elektriska arbetsfordon.

  1. Sparar pengar

Bensin är inte billigt. El är inte heller billigt, men det är betydligt billigare att ladda ett elfordon än att tanka en bensindriven bil. I det långa loppet kommer man som företag att spara in på kostnaderna genom att välja eldrivna fordon istället för bensindrivna. Det kan dessutom kosta mindre att köpa in eldrivna fordon än vad det för att köpa in fordon med stora motorer som drivs av bensin. Allt som allt sparar företaget pengar!

  1. Låter mindre

Att bensindrivna fordon kan väsnas är det ingen som gått miste om. Men visste ni att eldrivna fordon faktiskt inte låter så mycket? Det kan vara ett bra argument att välja ett fordon som drivs av el om man till exempel arbetar obekväma tider och villa försöka hålla ljudvolymen nere.

Lämna en kommentar